Пляжі Хургади закривають для купання та дайвінгу після того, як акула вбила росіянина

8 червня в єгипетському курортному місті Хургада акула напала та з’їла чоловіка живцем поблизу берега. За даними місцевої поліції, загиблий – громадянин Росії.

Про це повідомляє Міністерство довкілля Єгипту, пише 24 Канал, інформує UAINFO.org.

Після нападу акули влада Хургади ввела заборону на купання та водні види спорту на пляжах. Групу спеціалістів направили на місце пригоди для розслідування.

Слідчі роботи завершено, і Червономорські заповідники підтвердили, що стався напад тигрової акули на людину, що призвело до смерті.
Міністр довкілля Єгипту видав вказівки фахівцям про сканування поверхні інциденту, щоб помітити рибу, яка спричинила це. Також заборонив купатися на пляжах впродовж двох. Так, заборона почала діяти зранку 9 червня і триватиме до понеділка, 12 червня.

Видано вказівку вживати заходів щодо призупинення плавання, сноркелінгу та водних видів спорту на обмеженій території між курортом Ель-Гуна Північ та південним кордоном Абу-Сума Бей Південний на два дні, починаючи з ранку п'ятниці,
– заявив губернатор Червоного моря.

У Міндовкілля підтверджують, що запобігання плавальним заняттям здійснювалися з урахуванням дотримання міжнародних протоколів, які застосовуються у разі таких інцидентів.

Що передувало такому рішенню?

Чоловік плавав разом із дівчиною в морі, як раптом до нього підплила акула. Жінці вдалося врятуватися, а чоловік загинув.

У поліції Хургади зазначають, що загиблий декілька місяців проживав у Єгипті та прийшов поплавати до району Dream Beach. Акула роздерла його на очах у власного батька. Рятувальники приїхали на місце події, однак вже не змогли допомогти.

Жертвою виявився 23-річний Володимир Попов з Архангельської області Росії. За попередньою інформацією, родина загиблого купила квартиру й уже кілька місяців мешкає у комплексі British Resort в Хургаді.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
За тиждень з моря поблизу Лівії урятували 900 мігрантів
Близький Схід
У Єгипті можуть запровадити туристичний збір за виїзд із країни
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.