В піраміді Хеопса у Єгипті виявлено нову кімнату

Міжнародна команда археологів із ScanPyramids виявила в піраміді Хеопса в Гізі нову, раніше невідому, кімнату. Про це повідомляє прес-служба Мюнхенського технічного університету (TUM).

Припущення про існування цього простору виникло ще у 2016 році під час кількох вимірів, проведених японськими та французькими фахівцями. Унікальність цієї знахідки полягає в тому, що піраміда Хеопса вважається однією з найбільш вивчених споруд у світі. Вона має статус найбільшої і найстарішої піраміди в Гізі.

Тепер вчені вирішили дослідити порожнечі поруч із шевронними блоками над початковим входом до піраміди, який зараз недоступний для широкої публіки. Для цього були використані технології ультразвуку та ендоскопії. Ці методи дозволяють заглянути крізь кам’яні матеріали без ушкодження. Це особливо важливо, оскільки піраміди Хеопса є частиною об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Використовуючи отвір між камінням, фахівцям вдалося провести трубу в камеру. Потім вони застосували її як направляючу для об’єктиву ендоскопічної камери, яка підтвердила існування порожнього простору.

Причому виявлена ​​кімната виявилася значно більшою, ніж передбачалося. Початкові дані вимірювань вказували на наявність коридору довжиною не менше п’яти метрів, проте, згідно з результатами, він ще більший. Крім того, всередині камери не було жодних слідів людської діяльності, тому дослідники вважають, що до кімнати не ступала нога людини приблизно 4500 років. Тепер планується провести додаткові роботи, щоб виявити призначення камери, а також те, що знаходиться за її дальньою стінкою.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Культура
В Єгипті завершили реставрацію сувою із заклинаннями з "Книги мертвих"
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі досягло 28 473
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.