ОАЕ створили інноваційний дешевий БПЛА, що знищує дрони-камікадзе

26.01.2024 - 20:57 #БПЛА, #Дрон, #ОАЕ

Компанія Wedrones, яка базується в Абу-Дабі, представила на виставці UMEX-2024 модель безпілотного літального апарату Karma для боротьби з дронами-камікадзе. Про це пише EDR On-Line.

Розробники дрона охарактеризували свій пристрій, як «дешеву й ефективну систему знищення баражувальних боєприпасів». За їхніми словами, Karma готовий замінити собою дорогі зенітні керовані ракети.

Модель «антидрона», представлена на виставці, має авіаційну аеродинамічну схему з прямим трапецієподібним крилом з обтічником на стику крила і фюзеляжу. Хвостове оперення встановлене на двох хвостових балках.

Швидкість Karma становить 250 км/год, максимальна висота польоту — 5000 м, дальність зв’язку — 100 км, тривалість польоту — 2 год. БПЛА злітає з катапульти й приземляється на шасі. Його можна використовувати повторно до 40-ка разів, після того, як він повернеться на місце запуску.

Дрон повністю виконаний з композиційних матеріалів і оснащений поршневим бензиновим двигуном з дволопатевим штовхальним гвинтом, що розташований у хвостовій частині фюзеляжу. Виробник двигуна — німецька компанія, назву якої розробники не називають.

«Бортове протидронне озброєння може бути розміщено на вузлах підвіски крила безпілотника Karma. Однак виставковий екземпляр такого озброєння не мав», — розповідають медійники.

«Ми впевнені, що наша розробка буде затребувана на світовому ринку, і здійснить свій перший політ вже у 2024 році», — зазначив представник компанії. За його словами, приблизна вартість системи становить близько $ 250, що значно дешевше вартості двох ПЗРК Stinger.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
ОАЕ посилили фінансовий контроль над російськими компаніями під тиском США
Різне
ОАЕ слідом за Туреччиною терміново знизили туристичний податок через брак туристів
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.