ОАЕ посилили фінансовий контроль над російськими компаніями під тиском США

Російські компанії в Обʼєднаних Арабських Еміратах перебувають під пильною увагою місцевих банків. Причиною цього став тиск з боку США, які посилили боротьбу з ухиленням від санкцій.

Про це пише Bloomberg.

ОАЕ залучили велику кількість російських компаній у перший рік повномасштабної війни в Україні, а російські підприємці легко навчилися орієнтуватися в місцевій банківській системі. Проте зараз обхід санкцій для росіян ускладнюється, адже Арабські Емірати не хочуть ризикувати через збільшення тиску США.

Грошові перекази — відправлення коштів до росії чи переказ готівки у треті країни — тепер займають більше часу. Банки вимагають більше документації, а іноді блокують кошти, вимагаючи обґрунтування переказу або ставлячи під сумнів походження грошей.

Останніми місяцями влада Еміратів прагне усунути прогалини в дотриманні санкцій, оскільки хоче виключити ОАЕ зі списку країн, що підлягають посиленому нагляду з боку Групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (Financial Action Task Force). Відтепер банки ОАЕ вимагають більше інформації від поточних і потенційних клієнтів з росії та проводять перевірки, повʼязані із санкційними списками.

Зміна політики ОАЕ особливо сильно вдарила по малому бізнесу — кредитори стали зважати на співвідношення ризиків і винагороди. Деякі великі російські компанії зараз вивчають альтернативи — наприклад, переносять бізнес в інші країни Перської затоки.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Близький Схід
Держдепартамент: США не підтримують повторну окупацію Ізраїлем сектору Газа
Политика
От ОАЭ потребуют прекратить незаконную торговлю с Россией
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.