Небувалий попит на елітне житло у Дубаї підігрів ціни на 89%

Ціни на елітну нерухомість у Дубаї за рік зросли на 89% через наплив багатих покупців в ОАЕ.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на дані консалтингового агентства Knight Frank, з початку пандемії "ненаситний попит" призвів до зростання цін на вілли більш ніж на 100% в елітних районах Пальма Джумейра, Емірейтс-Хіллз та острів Джумейра-Бей. Раніше ціни на житло зростали тут у зв'язку з покупками для здавання його в оренду або подальшого перепродажу.

Попит на нерухомість виник на тлі боротьби місцевої влади з епідемією коронавірусу та ліберальної візової політики, яка приваблює дедалі більше покупців з інших країн. Еміратський ринок нерухомості отримує вигоду з припливу багатих інвесторів, таких як росіяни, які біжать зі своєї країни, рятуючи активи, банкірів, що рятуються від строгих пандемічних обмежень в Азії, і багаті індійці, які шукають другу домівку. Постійний потік людей із наддоходами призвів до подорожчання житла у найкращих районах міста лише у третьому кварталі на 29%, зауважив глава відділу досліджень Близького Сходу у Knight Frank Фейсал Дуррані.

Нового максимуму досяг продаж житла вартістю понад $10 мільйонів. Протягом перших дев'яти місяців цього року було здійснено 152 так званих ультрапреміальних продаж, тоді як торік було укладено 93 угоди. Таке перенасичення ринку спричинило дефіцит розкішного житла.

"Ми бачимо, що в період з 2023 по 2025 рік у престижних житлових районах Дубая має бути збудовано всього вісім нових вілл, і всі вони знаходяться на острові Джумейра Бей. Забудовники ще не поспішають виводити на ринок нові проєкти, як ми бачили в минулому, щоб отримати вигоду з цунамі попиту на елітне житло", – прокоментував ситуацію Дуррані.

За прогнозами Knight Frank, найближчим часом підвищений попит збережеться і підігріє ціни ще на 5-7%, таким чином за 2022 рік зростання складе 60-80%.

Слід відмітити, що у Дубаї, який вважається одним із самих високотехнологічних у світі, існує банальна проблема з каналізаційними стоками. Виявилося, що міська каналізація не розрахована на нові величезні хмарочоси, тому багато висоток не були підключені до зливних комунікацій. 

Таким чином щодня колони спецмашин вивозять фекалії. Зазначається, що іноді водіям вантажівок доводиться простояти в черзі до 24 години, щоб розвантажитися. Через це в місті стоїть огидна, за оцінкою британського таблоїду, сморід. За даними The Primest, влада Дубая в 2017 році зважилася на будівництво ефективної каналізаційної системи. Вони називають цей проект "Розробкою століття", це має стати найпередовішою каналізаційною системою у всьому світі. Грамотне керування стічними водами дозволить збільшити виробництво до мільйонів літрів придатної для зрошення води.  Але поки проект знаходиться на початковій стадії.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Ближний восток
В Дубае откроют самое большое в мире колесо обозрения
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі досягло 28 473
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.