Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ

Головний державний банк Дубая Emirates NBD закрив російський підрозділ, а також значну кількість великих російських рахунків (понад $5 млн) або пов’язаних з особами, що потрапили під санкції. Крім того, банк перестав приймати рублеві перекази та платежі, повідомляє видання The Moscow Times.

За інформацією видання, раніше банк активно працював із росіянами — обслуговував великі операції з торгівлі нафтою, а також відкрив окремий підрозділ для роботи з заможними росіянами. Однак після відвідування країни представниками Міністерства фінансів та Державного департаменту США та включення до списку санкцій кількох місцевих компаній, які торгували російською нафтою в порушення цінової стелі, політика Emirates NBD стала змінюватися. Крім того, на банк вплинуло отримання Мінфіном США розширених повноважень для покарання іноземних банків, чия діяльність сприяє обходу санкцій та роботі російського ВПК.

Нагадаємо, Дубай став одним із головних каналів фінансового зв’язку із зовнішнім світом для російського бізнесу після введення масштабних санкцій за вторгнення в Україну. Тепер під тиском США це вікно починає закриватися: банки ОАЕ слідом за кредитними організаціями Туреччини та Китаю обмежили розрахунки з Росією та почали закривати рахунки компаніям та фізичним особам. Відомо, що під удар вже потрапили велика мережа з торгівлі нафтою Роснефти, Уралкалій і мільярдер Іван Таврін, який став найбільшим покупцем активів іноземних компаній, що пішли з Росії.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
ОАЕ створили інноваційний дешевий БПЛА, що знищує дрони-камікадзе
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Індія закуповуватиме саудівську нафту замість російської
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.