Між главами МЗС Ірану та України відбулася телефонна розмова

Між головами МЗС Ірану та України Хосейном Амір-Абдоллахіяном та Дмитром Кулебою відбулася телефонна розмова. Про це ІП “Україна по-арабськи” повідомили у посольстві Ісламської Республіки Іран в Україні. 

Під час телефонної розмови між Хосейном Амір-Абдоллахіяном, Міністром закордонних справ Ісламської Республіки Іран та Дмитром Кулебою, Міністром закордонних справ України, сторони обмінялися думками щодо двосторонніх відносин та деяких регіональних та міжнародних питань, у тому числі війну в Україні.

Хосейн Амір-Абдоллахіян вкотре наголосив на принциповій позиції Ісламської Республіки Іран – незгоді щодо війни, і сказав: “Як ми з самого початку кризи заявляли, ми проти війни в Афганістані, Ємені, Палестині, а також в Україні". Посол відкинув безпідставні звинувачення, висунуті нещодавно радником з безпеки США проти Ірану щодо постачання іранських безпілотних літальних апаратів до Росії для використання їх у війні проти України, і сказав, що такі твердження висуваються одночасно з візитом президента США Джо Байдена на територію окупованої Палестини, у своїх корисливих політичних цілях.

 Міністр закордонних справ Ісламської Республіки Іран заявив: "Принципова та чітка позиція Ісламської Республіки Іран полягає у протидії війні та підтримці зусиль щодо припинення війни, і ця позиція відрізняється від подвійних стандартів деяких західних держав."

 Хосейн Амір-Абдоллахіян додав: "Ісламська Республіка Іран, як і раніше, докладає всіх своїх зусиль з метою припинення війни та політичного вирішення кризи в Україні." Він також заявив, що Тегеран готовий до всебічного розвитку та розширення взаємозв'язків із Києвом, у тому числі у сферах економіки та сільського господарства. 

Дмитро Кулеба під час телефонної розмови подякував за позицію Ісламської Республіки Іран щодо неприйняття війни і заявив: "Ми високо цінуємо контакти між міністрами закордонних справ Ірану та України, які були встановлені у важкі дні початку війни."

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
Експорт зерна Чорним морем: Україна підписує документ не з Росією
Економіка
Експерт розповів, якою має стати Україна після війни
Разное
Лівія заперечує вербування найманців РФ на своїй території для війни в Україні
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Політика
Іран висунув умову ООН, за якої готовий не бити по Ізраїлю
Політика
Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН вже розглядає позов
Політика
Найбільша поразка за останні 20 років: партія Ердогана програла на місцевих виборах
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.