Катар продаватиме газ у Францію до середини століття: підписано 27-річний контракт

Компанія QatarEnergy в середу, 11 жовтня, підписала два 27-річних контракти на постачання зрідженого природного газу (LNG) французькій компанії TotalEnergies. Їхній сукупний обсяг – 3,5 млн тонн на рік, постачання почнуться з 2026 року, йдеться на сайті QatarEnergy.

Газ доставлятимуть з найбільшого у світі Північного родовища газу в Перській затоці, яке Катар ділить з Іраном, на французький термінал Фос-Каву на узбережжі Середземного моря недалеко від Марселя.

TotalEnergies володіє часткою 6,25% у східній частині Північного родовища (North Field East) і 9,375% у південній частині (North Field South).

Катар постачає газ для Франції з 2009 року.

Протягом останнього року Катар підписав два довгострокових контракти з Китаєм на постачання LNG. У листопаді 2022 року QatarEnergy підписала угоду про постачання газу із китайською компанією Sinopec на 27 років, що стало найдовшою в історії угодою про постачання LNG. У червні 2023 року такий самий контракт катарці підписали з китайською нафтогазовою корпорацією CNPC.

У листопаді 2022 року Катар також домовився щодо постачання зрідженого газу до Німеччини. Відповідний контракт підписали з компанією ConocoPhillips на 15 років.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
Азербайджан розпочав поставки газу в Угорщину
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.