Іран закликає 57 країн ввести нафтові санкції проти Ізраїлю, – Reuters

Іран пропонує запровадити нафтове ембарго та інші санкції проти Ізраїлю. З таким закликом офіційний Тегеран звернувся до 57 країн, які входять до Організації ісламського співробітництва (ОІС).

Таку заяву зробив глава Міністерства закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіан у рамках екстреної наради представників організації. Захід пройшов у середу, 18 жовтня, у Саудівській Аравії.

На думку іранського чиновника, повне ембарго та нафтові санкції проти Ізраїлю потрібно запровадити негайно. Згідно з даними S&P Global Commodity Insights, у 2023 році Ізраїль купує нафту, як правило, з Туреччини, Росії та Габону. Крім того, міністр заявив, що необхідно вислати послів, які представляють інтереси Ізраїлю. Звичайно, за умови наявності дипломатичних відносин між країнами. Нагадаємо, що після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС Саудівська Аравія призупинила переговори щодо визнання держави Ізраїль.

Нагадаємо, що організація ісламського співробітництва- це міжнародна організація ісламських країн, яку створили у 1969 році. Штаб-квартира розташована у місті Джидда, Саудівська Аравія. Це друга найбільша організація у світі після ООН.
 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Близький Схід
Унаслідок авіаударів Ізраїлю у Газі загинули 3 478 людей, – МОЗ Палестини
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.