У Єгипті збудують залізницю від пляжів до пірамід

У Єгипті будують мережу експрес-електропоїздів, яка складатиметься з трьох основних ліній загальною довжиною близько 2000 км.

Найбільший інтерес для туристів становить третя лінія, де експлуатаційна швидкість експрес-електропоїздів становитиме 230 км. /год і з'єднає вона всі види туристичних зон Єгипту (зони дайвінгу, пляжного туризму у Хургаді та культурно-історичного туризму у Луксорі).

Довжина залізничної ділянки, яка обслуговуватиме туристів, становитиме 225 км. Вона захоплюватиме аеропорт Хургади та порт Сафага, повідомляє youm7.com.

За словами міністра транспорту Єгипту Камеля Аль-Вазіра, який днями відвідав пересадкову станцію Кена між основною лінією в Асуан і Абу-Сімбел та лінією через Хургаду до Сафаги, використання пересадних станцій з другою лінією дозволить туристам дістатися кожної з пірамід Гізи/Абідоса. У Сохазі/Луксорі/Асуані/Абу-Сімбел – релігійний туризм на півдні Єгипту та Дейр-ель-Мухаррак в Асьюті), що дозволяє урізноманітнити туристичні програми для туриста за одну поїздку.

Мережа електропоїздів матиме три основні лінії приблизно на 2000 км. Перша лінія протягнеться на 660 км між Айн Сохна, проходячи через місто Ель-Аламейн і далі Марса Матрух. Друга лінія буде прокладена на 1100 км між Каїром і Абу-Сімбелом біля південного кордону, проходячи через Луксор і Асуан. Третя лінія з'єднає Луксор, Сафагу та Хургаду на Червоному морі. Мережу планують відкрити до кінця 2024 року.

Зазначимо, що мережа експрес-електропоїздів, що будується, надасть безліч можливостей працевлаштування для мешканців регіону, лінія також сприятиме наданню логістичних послуг і процесу транспортування товарів, досягненню сталого розвитку і заохочуватиме мешканців інших провінцій до переїзду в провінцію Червоне море для роботи, пошуку житла та туризму.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Економіка
Єгипту не вдалося купити в Росії півмільйона тонн пшениці
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі досягло 28 473
Близький Схід
Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.