Дубай зміцнює статус найжвавішого ринку елітної нерухомості у світі

05.10.2023 - 22:59 #Дубай, #Рекорд, #Житло

За даними Knight Frank LLP, Дубай зміцнив свій статус найжвавішого у світі ринку елітного житла. Кількість продажів будинків вартістю $10 млн і більше досягла рекордних 277 за перші дев'ять місяців року з транзакціями на $4,91 млрд, що дозволило емірату впевнено випередити такі міста, як Нью-Йорк та Гонконг.

«Попит на розкішні будинки в Дубаї залишається стійким, а пропозиція продовжує відставати від попиту», — сказав Фейсал Дуррані, керівник відділу досліджень Близького Сходу в Knight Frank. «Надзвичайне зростання цін у цьому третьому ринковому циклі призвело до зростання цін протягом дев'яти кварталів поспіль».

Сектор нерухомості Дубая знаходиться на підйомі, оскільки заходи уряду щодо боротьби з пандемією та його ліберальна візова політика залучають дедалі більше іноземних покупців. Розкішний сегмент ринку, у тому числі вілли на набережній на штучних островах міста у формі пальм, має вигоду з притоку багатих інвесторів, таких як росіяни, які прагнуть захистити свої активи, криптомільйонери та багаті індійці, які шукають другий будинок.

Тим не менш, Дубай вже давно відомий різкими злетами і падіннями на ринку нерухомості, причому один із найдраматичніших спадів стався в 2008 році, коли крах нерухомості, спричинений боргами, поставив деяких із найбільших забудовників на межу банкрутства. На цей раз забудовники намагаються більше хеджувати свої ставки, вимагаючи великих початкових внесків, перш ніж вони почнуть будівництво, але багаті покупці житла також беруть на себе більший ризик, сплачуючи великі суми готівки авансом. 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
ОАЕ планують інвестувати $54 млрд у відновлювані джерела енергії
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.