ОАЕ планують інвестувати $54 млрд у відновлювані джерела енергії

Об'єднані Арабські Емірати планують інвестувати до $54 млрд у відновлювані джерела енергії протягом наступних семи років в рамках зусиль досягнення нульових викидів до 2050 року.

Країна націлена на триразове збільшення частки енергії, що виробляється з відновлюваних джерел за цей період, і планує зосередитись на воді як на джерелі чистої енергії, заявив прем'єр-міністр ОАЕ та правитель Дубая шейх Мохаммед бін Рашид.

Плани з'явилися через те, що наприкінці цього року в ОАЕ пройде кліматичний саміт COP28. Як і в багатьох нафтовидобувних країнах, прагнення чистішої енергетичної системи в даний час переважується важливістю копалин в економіці. Тим не менш, ОАЕ були першою близькосхідною державою, яка оголосила про свою мету досягти нульового рівня викидів до середини століття. В рамках кроків, оприлюднених у понеділок, шейх Мохаммед призначив Мохамеда Хасана Алсувайді міністром інвестицій. Алсувайді в даний час є головним виконавчим директором фонду ADQ в Абу-Дабі та заступником голови компанії Masdar, яка займається відновлюваними джерелами енергії.

Уряд також схвалив рішення про створення ради з фінансової стабільності для моніторингу ризиків, допомоги у подоланні потенційних фінансових криз та вжиття запобіжних заходів для захисту економічної та фінансової системи країни.

Поділитися публікацією:
Читайте також
Близький Схід
У Дубаї створять плавучий острів, на якому надаватимуть медичні послуги
Головні новини
Близький Схід
Bloomberg: Для відбудови Гази знадобиться два десятиріччя та не менше 50 мільярдів доларів
Економіка
Туреччина зупинила всю торгівлю з Ізраїлем
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.