Арабська рада в Україні та ІП "Україна по-арабськи" відзначили подяками роботу Хмельницької обласної прокуратури

У п'ятницю, 24 вересня, у місті Хмельницькому відбулася зустріч головного редактора інформпорталу "Україна по-арабськи" Мохаммада Фараджаллаха з керівником Хмельницької обласної прокуратури Олексієм Олійником та прокурором Костянтином Майстером. Під час зустрічі від імені своєї організації, а також від імені громадської організації "Арабський дім", Мохаммад Фараджаллах вручив Олексію Олійнику та Костянтину Майстеру подяки за відстоювання інтересів представників національної меншини в Україні.

Мохаммад Фараджаллах подякував прокурорам за проведену роботу та зазначив, що вона сприяє відчуттю захищеності для всіх мешканців країни, незалежно від національності чи етнічної приналежності. У свою чергу, Олексій Олійник подякував за візит і зазначив, що кожен вирок - це результат злагодженої роботи всіх правоохоронних органів, які спільно докладають зусиль для відновлення порушених інтересів та забезпечення притягнення винних осіб до відповідальності.

Зазначимо, що за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури та належного підтримання публічного обвинувачення в суді доведено вину двох чоловіків у скоєнні замаху на вбивство з корисливих спонукань уродженця Королівства Саудівської Аравії, який уже тривалий час проживає в Україні (ч. 3 ст. 6, 12 ч. 2 ст.115 Кримінального кодексу України).

Засуджені познайомились із потерпілим у м. Харків. Один із спільників - 25-річний житель Хмельницької області, працював на орендованому у нього автомобілі водієм таксі, інший - 27-річний харків'янин, жив у хостелі, що йому належить. Перший заборгував дві тисячі доларів США, які взяв у постраждалого на придбання автомобіля, другий - був борг за проживання. Щоб не повертати те, що завинили, зловмисники вирішили позбавити життя іноземця.

Для цього вони запаслися вогнепальною зброєю і під приводом передачі нібито купленого для нього автомобіля виманили чоловіка до Шепетівського району. Вбити жертву планували дорогою, посеред лісу. Після щасливого збігу обставин потерпілому вдалося ухилитися від пострілу, завдяки чому куля зачепила тільки скроню, і втекти з місця злочину. Його життя врятовано завдяки своєчасній кваліфікованій медичній допомозі. Вироком Ізяславського районного суду 07.09.2021 року нападники засуджені до 11 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Джерело: ІП “Україна арабською”


дана новина арабською

 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Діаспори
Арабська рада в Україні та Бойове братерство обговорили план співпраці
Статті
Арабські нотатки на полях мальтійської зустрічі
Арабські нотатки на полях мальтійської зустрічі /автор: Мохаммад Фараджаллах
Різне
Арабська рада в Україні подякувала поліції Хмельниччини
Діаспори
Генсек "Арабської ради в Україні": Українське суспільство толерантне
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Діаспори
Арабська рада в Україні та Бойове братерство обговорили план співпраці
Діаспори
Українські іранці протестували проти передачі Росії БПЛА іранською владою
Діаспори
Заява "Арабської ради в Україні" щодо повномасштабного російського вторгнення на територію України
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.