Агентства ООН попереджають про зростання ризику голоду в 18 "гарячих точках"

Прогнозується погіршення ситуації з голодом у 18 "гарячих точках" у всьому світі, включно з Суданом, де через конфлікт мільйони людей ризикують померти від голоду, йдеться в доповіді, опублікованій у понеділок, повідомляє Всесвітня продовольча програма (WFP).

У доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) і Всесвітньої продовольчої програми (WFP) йдеться, що гостра відсутність продовольчої безпеки загрожує 22 країнам.

Судан, Буркіна-Фасо, Гаїті та Малі були підняті до найвищого рівня тривоги, до них приєдналися Афганістан, Нігерія, Сомалі, Південний Судан і Ємен, йдеться в доповіді.

"Не тільки більше людей у більшій кількості місць по всьому світу голодують, а й тяжкість голоду, з яким вони стикаються, гірша, ніж будь-коли", — сказала виконавчий директор WFP Сінді Маккейн.

У доповіді також згадується додатковий ризик, пов'язаний з імовірним Ель-Ніньо - природним кліматичним явищем, яке чинить потепління на температуру поверхні океану в центральній і східній частинах Тихого океану, оскільки воно також викликає побоювання щодо кліматичних екстремальних явищ у вразливих країнах.

Вона закликала до термінових гуманітарних дій для порятунку життів і засобів для існування, а також для запобігання голоду і смерті.

"Якщо ми хочемо досягти глобальної продовольчої безпеки для всіх, гарантуючи, що ніхто не залишиться без уваги, — сказав Генеральний директор FAO Донгю Ку, - то в сьогоднішніх умовах ризику ми більше не можемо діяти за звичним сценарієм".

Він наголосив на необхідності негайного втручання в сільськогосподарський сектор, "щоб витягнути людей з межі голоду, допомогти їм відновити своє життя і забезпечити довгострокові рішення для усунення корінних причин відсутності продовольчої безпеки".

Поділитися публікацією:
Читайте також
Різне
На Афганістан обрушилася смертельна повінь: будинки змиває течією
Різне
У столиці Судану напередодні оголошеного перемир'я вирують бої
Різне
В ООН закликають сторони конфлікту у Судані забезпечити захист гумдопомоги
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.