Африку не влаштували "безкоштовні" поставки зерна від Росії

Політики країн Африки приїхали на саміт у Петербург, головним чином для обговорення теми зернових. Однак з'ясувалося, що запропоновані російським президентом Володимиром Путіним безоплатне постачання зерна в шість "дружніх" для РФ країн виявилися невеликими порівняно із загальним російським експортом і потребами жителів Африки. Про це повідомляє "РИА Новости".

Путін запропонував безкоштовно доставити по 25-50 тисяч тонн зерна таким країнам, як Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, Центральноафриканська республіка та Еритрея. Однак їхні керівники наполягають на відновленні угоди з Україною.

Він також сказав, що протягом минулого року РФ виробила понад 150 млн тонн зернових і експортувала 47 млн, з них 17 млн — тільки пшениці.

На петербурзькому форумі президент Коморських островів Азалі Ассумані, який обіймає також посаду голови Афросоюзу, закликав спростити експорт і російського, і українського зерна.

За його словами, питання постачання зернових має бути пріоритетним, а учасники саміту хочуть обговорити з Путіним відновлення зернової ініціативи, адже наслідки зачіпають весь світ і Африку особливо.

Президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва подякував Путіну за запропоновані безоплатне постачання зерна, але уточнив, що в його країні не спостерігається дефіциту зернових.

"Ми дякуємо. У нас немає якогось дефіциту зерна. У нас усе добре в сенсі безпеки продовольства, він додає до того, що в нас уже є", — пояснив Мнангагва.

Нагадаємо, що Путін пообіцяв "замістити" українське російським на світовому ринку продовольства. Він також зазначив, що в найближчі 2-4 місяці РФ буде готова безоплатно постачати зерно країнам Африки.

 

Поділитися публікацією:
Читайте також
Політика
Африканські лідери розпочали миротворчу місію в Україні
Головні новини
Різне
Арабська рада в Україні та Хмельницька обласна рада обговорили шляхи співпраці
Різне
Саудівська Аравія розробляє найбільший аеропорт у світі
Різне
Сомалійські пірати знову активно атакують судна
Читайте в розділі
Економіка
Туреччина обмежує експорт до Ізраїлю до припинення вогню в Газі
Економіка
Євросоюз планує прискорити надання фінансової допомоги Єгипту
Економіка
Найбільший держбанк ОАЕ обмежує бізнес з РФ
Шукайте нас на Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.