Зеленський звернувся до арабських лідерів у Саудівській Аравії і закликав відмовитись від російського впливу

Президент України Володимир Зеленський закликав арабських лідерів, що зібралися в п'ятницю в Саудівській Аравії, не піддаватися впливу Росії, передає УНН з посиланням на Arab News.

Президент України Володимир Зеленський заявив арабським лідерам у Саудівській Аравії, що «тут, серед вас» є люди, які «заплющують очі» на страждання України, закликавши їх «дивитися чесно».

«Погляньте, скільки страждань принесли багаторічні війни в Лівії, Сирії, Ємені, скільки життів забрали роки боротьби в Судані та Сомалі, в Іраку та Афганістані».

«Я сподіваюся, що більшість із нас тут заради миру та справедливості», - додав він.

«Навіть якщо тут на саміті є люди, які інакше дивляться на війну, на нашу землю, називаючи її конфліктом, я впевнений, що ми всі можемо об'єднатися у порятунку людей із кліток російських в'язниць. На жаль, є у світі й серед вас такі, хто заплющує очі на ці клітки та незаконні анексії».

«І я тут для того, щоб кожен міг чесно поглянути, хоч би як росіяни намагалися вплинути. Має бути ще незалежність. І я хочу подякувати Саудівській Аравії, я хочу подякувати більшості з вас за підтримку міжнародних позицій та Статуту ООН».

«Запрошую всіх, хто поважає мир, приєднатися до реалізації формули миру і тим самим зменшити ворожнечу, війни, страждання та зло. Росія слабка, ми перемогли її, коли в неї в руках було більше зброї. Її агресивність походить не від сили, а від розуміння того, що час імперій минув».

Президент Зеленський прибув до Джидди під час своєї першої поїздки до Саудівської Аравії, де зустрівся з наслідним принцем Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом.

Share post:
Read also
Економіка
Єгипет отримав майже 275 тисяч тонн українського зерна
Економіка
Саудівська Аравія знизила ціни на сиру нафту для клієнтів в Азії
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.