Зближення Китаю і Саудівської Аравії: ВМС двох країн почали військові навчання

Військово-морські сили Саудівської Аравії та Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) 10 жовтня розпочали спільні навчання "Блакитний меч-2023" у Південно-Китайському морі "з метою зміцнення військового співробітництва, а також збереження миру і стабільності", повідомляє Global Times.

"Метою навчань є зміцнення взаємної довіри та дружніх відносин між ВМС Китаю і Саудівської Аравії, підвищення можливостей учасників у веденні морського бою і всебічне вдосконалення спільних оперативних спроможностей закордонних збройних рятувальних підрозділів", — ідеться в публікації.

Спільні навчання триватимуть три дні і складатимуться з етапу базової підготовки, етапу фахової підготовки та етапу комплексних навчань, що включають понад 20 навчальних сценаріїв.

Під час навчань буде відпрацьовано сценарій захоплення комерційного судна, а спільному підрозділу спецпризначенців буде доручено провести морське десантування і рятувальні операції.

Оглядачі пишуть, що, найімовірніше, такі навчання між НВАК і ВМС Саудівської Аравії стануть регулярними. Під час навчань ВМС обох країн можуть вивчити сильні сторони одне одного. Аналітики зазначають, що Саудівська Аравія дотримується західної доктрини підготовки, в той час, як "унікальна китайська система підготовки" також має свої переваги.

"Ці навчання, бувши тренуванням для проведення контртерористичних операцій за кордоном, підвищать потенціал двох країн у забезпеченні глобальної морської безпеки і виконанні міжнародних зобов'язань", — підкреслив китайський аналітик Чжан Цзюньше.

Share post:
Read also
Економіка
Bloomberg: Ціни на паливо взимку визначатиме Ер-Ріяд
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.