ВООЗ довіряє даним палестинців про кількість жертв у Газі

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає, що дані про жертв і поранених, надані владою Палестинських територій, є достовірними. Про це заявив Річард Піперкорн, представник ВООЗ на Палестинських територіях, окупованих Ізраїлем, повідомляє dpa у вівторок, 12 грудня.

Під час конфліктів ВООЗ покладається на дані, що надаються органами охорони здоров'я, наголосив Піперкорн. Він додав, що раніше палестинська влада доводила свою надійність, адже надані нею дані про жертв і поранених ретельно перевірялися і верифікувалися. При цьому Піперкорн послався на дослідження, опубліковане в науковому журналі "The Lancet". У ньому від 6 грудня повідомляється, що немає жодних доказів того, що палестинська влада завищує цифри загиблих і поранених.

За останніми даними служб охорони здоров'я у Секторі Гази, які контролюються ХАМАС, з 7 жовтня загинули понад 18200 і поранені близько 50 тисяч людей. 

Нагадаємо, вранці 7 жовтня бойове крило ХАМАС - "Бригади Ізз ад-Дін аль-Кассам" - оголосило про початок операції проти Ізраїлю "Повінь Аль-Акса".

Тисячі ракет були випущені із сектора Газа у бік Ізраїлю, озброєні угруповання увійшли на територію ізраїльських поселень. Під час нападу ХАМАС в Ізраїлі загинули 1200 осіб, ще більше двох сотен людей бойовики узяли в полон. ХАМАС заявив, що операція була відповіддю на штурм мечеті "Аль-Акса" в окупованому Східному Єрусалимі і насильство ізраїльських поселенців проти палестинців.

У відповідь ізраїльська армія оголосила про початок операції "Залізні мечі" проти ХАМАС у секторі Газа із застосуванням десятків винищувачів, яка далі переросла у масову розправу над населенням Гази. 27 жовтня Ізраїль розпочав військово-сухопутну операцію у Газі.

Нині кількість загиблих внаслідок атак Ізраїлю перевищила 18 тис. осіб, більшість із яких – жінки та діти. Ще більше 49 тис. палестинці зазнали поранень.

2,3 мільйона жителів Гази страждають від нестачі продовольства, води та ліків через масовані бомбардування з боку Ізраїлю з повітря, суші та моря, а також повної блокади ексклаву.

Тисячі споруд, включаючи лікарні, мечеті та церкви, також були пошкоджені або повністю зруйновані внаслідок повітряних та наземних атак Ізраїлю на обложений ексклав з минулого місяця.

Share post:
Read also
Різне
Турецький президент назвав прем'єр-міністра Ізраїлю "м'ясником Гази"
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.