У Туреччині випадково знайшли величезне підземне місто

Історії випадкових знахідок завжди викликають багато інтересу у людей. Так, наприклад, один турок під час ремонту у своєму будинку, абсолютно випадково виявив древній підземний тунель. Своє ім’я чоловік побажав залишити анонімним. Про це повідомляє Metro.

Справа була в 1963 році. Чоловік затіяв ремонт у підвалі. Для початку хотів прибрати старий матеріал зі стін. Для цього взяв молоток і пішов оббивати тинькування. При першому ударі стіна в підвалі посипалась, і він побачив тунель. Пізніше з’ясувалося, що це величезне стародавнє місто. Цей підземний комплекс називається Деринкую.

Підземна фортеця довгі століття була покинутою. Вона досить велика за своїми розмірами й веде вглиб на 18 поверхів. Вчені кажуть, що в ній можуть жити до 20 тисяч осіб.

Археологи, які прибули на місце, провели тривалу роботу. Вони знайшли в підземному місті школи, ринки й будинки. Зараз це місце відкрите для відвідувачів. Експерти розповіли, що місто було висічене не в простій породі, а у вулканічній. За своєю архітектурою місо нагадує рукотворний мурашник. Дата заснування поселення приблизно 7-8 століття до нашої ери. Висікали фортецю представники стародавньої індоєвропейської культури.

У 395-1435 роки нашої ери це було успішне місто з колодязями, водними каналами, розвиненою торгівлею. Спочатку величезний підземний комплекс використовували як сховище, але потім розширили до розмірів великого поселення.

Історики розповідають, що в період з 7 по 11 століття тут жили перші християни. Вони ховалися в підземному місті від римлян, які їх переслідували під час арабо-візантійських воєн. У різні роки місце було притулком для представників різних культур. А сьогодні це місце щодня приймає тисячі туристів.
 

Share post:
Read also
Різне
У Туреччині почали відмовляти росіянам у наданні посвідки на проживання
Економіка
Закупівля Туреччиною майже 500 тис. тонн української пшениці підтримає ринок України, – аналітики
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.