У Туреччині в серпні інфляція наблизилась до 60%

У серпні річна інфляція в Туреччині наблизилась до 60%, що чинить тиск на центральний банк з метою подальшого підвищення процентних ставок. Про це повідомляє Економічна правда. 

Посилаючись на дані Державного статистичного агентства країни, видання повідомляє, що в річному вимірі ціни зросли на 58,9% у серпні порівняно з 47,8% у липні. 

"Це досить жахливі показники інфляції. Це посилить тиск на (центральний банк) і змусить його ще більше підвищити облікову ставку з нинішніх 25 відсотків ", - заявив економіст з ринків, що розвиваються, Тімоті Еш. 

Повідомляється також, що економічна криза ледь не коштувала президенту Туреччини Ердогану переобрання у травні: він переміг після того, як пообіцяв своїм прихильникам масове підвищення зарплат і запровадив програму дострокового виходу на пенсію, яка коштувала уряду мільярди доларів. 

Зазначається, що інфляція зумовлена підвищенням податків і цін на пальне, запроваджених для виконання передвиборчих обіцянок Ердогана, а також масштабними зусиллями з відновлення після потужного землетрусу.

Share post:
Read also
Різне
У Туреччині закликали готуватися до потужного землетрусу
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.