Туреччина запустить нові супутники та здійснить місію на Місяць

Керівник турецької компанії TÜBİTAK професор Хасан Мандал заявив, що після запуску супутника İMECE-1 вони зосередяться на створенні супутників İMECE-2 і 3: «До 2027 року три наші супутники працюватимуть одночасно. Туреччина стане країною, яка не лише виробляє свій супутник, а й виробляє командні супутники». 

Мандал розповів, що Туреччина звернула свій погляд на космос у перший рік «Століття Туреччини». Він нагадав, що одним із 10 планів Національної космічної програми було «відправлення першого астронавта Туреччини до космосу».

У 2023 році Туреччина запустила супутник İMECE. За ним будуть дві важливі місії. Одна з них – проект Turksat 6A. 

"Ми запустимо цей супутник зв'язку в 2024 році, а в 2026 здійснимо місію з висадки на Місяць», - заявив Мандал. Він розповів про космічні плани Туреччини: «До 2027 року три наші супутники функціонуватимуть одночасно. З цього моменту ми зможемо отримувати зображення з будь-якої точки світу. Дослідження розпочнуться у 2024 році. Це важлива мотивація для наших дослідників. На нашому супутнику İMECE діаметр оптичної камери складав 99 сантиметрів. На наступних супутниках він становитиме 50 сантиметрів. Ми встановимо оптичні камери з високою роздільною здатністю на İMECE-2 та İMECE-3. Таким чином у нас з'являться командні супутники. З İMECE-2 та İMECE-3 Туреччина стане країною, яка не тільки має свій власний супутник, а й створює командні супутники». 

Створення супутника İMECE, який Туреччина від проектування до розробки зробила самотужки, зайняло сім років, а на виготовлення İMECE-2 та İMECE-3 піде всього чотири роки. 

«Туреччина збудує два супутники протягом чотирьох років. Туреччина стане країною, яка експортуватиме космічні технології. Ми досягли цього рівня. Зараз на підході супутники İMECE-2 та İMECE-3», - сказав він. За його словами, Туреччина виробляє та експортує космічні технології. Крім того, Туреччина є країною, яка може виготовляти чіпи для власної оборонної промисловості та цивільного сектору.

Share post:
Read also
Політика
Парламент Туреччини схвалив вступ Швеції до НАТО
Різне
Турецький президент назвав прем'єр-міністра Ізраїлю "м'ясником Гази"
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.