Туреччина припиняє обслуговування літаків авіакомпаній РФ, Білорусі та Ірану

Компанія Havaş, яка є дочірньою компанією TAV Airports, найбільшого в Туреччині постачальника послуг наземного обслуговування в аеропортах, попередила, що не зможе обслуговувати літаки з Росії, Білорусі та Ірану американського та європейського виробництва, зокрема Boeing та Airbus.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на турецьке профільне видання Haber Aero.

“Наказ про тимчасову відмову в обслуговуванні стосується технічного обслуговування літаків, які прямують до Росії та Білорусі, і оснащені більш, ніж на 25% деталями американського виробництва”, - передає видання зміст листа президент Havaş Мете Ерна.

Як вказується, у “чорному списку” - понад 170 літаків російських авіакомпаній, сім з яких білоруські та чотири іранські. До списку увійшли російський флагманський перевізник "Аерофлот", вантажна авіакомпанія AirBridgeCargo, Azur Air, I Fly, Pegas Fly, “Победа”, “Росія”, S7, Utair, Ural Airlines, Red Wings, Nordwind, Yamal.

У списку також білоруська Belavia, Iran Air і Mahan Airlines з Ірану. У листі Havaş також згадуються бізнес-джети Boeing 787 Dreamliner і Gulfstream G650, які належать Роману Абрамовичу.

Літаки підпадають під обмеження Міністерства торгівлі США, що були запроваджені навесні 2022 року у відповідь на військову операцію Росії в Україні.

Share post:
Read also
Різне
У Туреччині відповіли на вимогу США не пускати літаки з Росії
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.