Туреччина хоче вступити до БРІКС

Туреччина вирішила подати заявку на вступ до міжнародної організації БРІКС. До неї входять, зокрема, Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південна Африканська республіка.

В закордонних медіа, посилаючись на власні джерела, зазначають, що таким чином влада Туреччини спробує "зміцнити свій глобальний вплив і налагодити нові зв’язки за межами традиційних західних союзників". Анонімні співрозмовники стверджують, рішення уряду Ердогана побудоване на думці, що в геополітиці все більше акцентують увагу на країнах, що розвиваються, а не на економічно стабільних державах.

Іще одна причина подачі заявки до БРІКС - розчарування через відсутність прогресу в багаторічній спробі приєднатися до Європейського Союзу. Вплинули також розбіжності з іншими членами НАТО після того, як Туреччина продовжила підтримувати тісні зв’язки з Росією після її вторгнення в Україну в 2022 році.

Натомість нещодавно Ердоган заявив, що "Туреччина може стати сильною, процвітаючою, престижною та ефективною країною, якщо вона покращить свої відносини зі Сходом і Заходом одночасно". Тільки така політика зможе стати корисною для країни, додав президент.

БРІКС - міжнародна організація, створена в 2009 році. Наразі це найбільша міжнародна спільнота за розмірами та кількістю населення країн, що розвиваються. У 2023 році доєднатися до неї запросили й Аргентину,  Ефіопію, Єгипет, Іран, ОАЕ та Саудівську Аравію.

Share post:
Read also
Різне
Туреччина припинить видавати посвідку на проживання тим, хто приїхав як турист
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.