Три кораблі можуть прорвати зернову блокаду Росії

За інформацією оглядача "Urich" в огляді для "Мілітарного", проти ночі на 30 липня 3 цивільних корабля Ams1, Sahin 2 та Yilmaz Kaptan, пройшли турецькі протоки. Походження цих суден: Ізраїль, Греція та Туреччина/Грузія. Пункт призначення через AIS було визначено як Україна.

Американський протикорабельний літак P8 забезпечує безпеку судна. Його дозаправляють у небі Румунії. Додаткову інформацію надає розвідувальний безпілотник Forte12 RQ-4.

Передбачається, що кораблі стануть на якірну стоянку найближчим часом на Дунаї.

Нагадаємо, що 17 липня Росія офіційно заявила про вихід із зернової угоди, яка передбачала експорт українського зерна Чорним морем. Військові країни-окупанта розпочали ракетно-дронові удари проти портової інфраструктури України та зернових сховищ.

Крім того, РФ оголосила, що збирається топити цивільні судна, які прямують до українських портів через Чорне море, з посиланням на те, що ці судна перевозять зброю та боєприпаси.

Потім стало відомо, що Румунія планує швидко розширити один із ключових маршрутів зерна з України до порту Констанца, оскільки присутність Росії, яка зірвала "зернову угоду", у Чорному морі посилює ризики для світової торгівлі продуктами харчування.

Share post:
Read also
Економіка
Міноборони та турецька Baykar Makina домовилися про будівництво сервісного центру в Україні
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.