Температура в Марокко перевищила 50 градусів за Цельсієм

Температура в Марокко вперше за всю історію перевищила 50 градусів за Цельсієм (120 Фаренгейтів), повідомила метеорологічна служба північноафриканської країни в неділю на тлі палючої спеки. Метеорологічна станція в південному прибережному місті Агадір зафіксувала в п’ятницю новий національний рекорд 50,4C, повідомило Головне управління метеорології.

Марокко пережило серію хвиль спеки протягом літа з рекордними температурами. Згідно з даними метеослужби, попередня найвища температура 49,9°C у місті Смара в Західній Сахарі була зафіксована 13 липня.

«Ця хвиля спеки спричинена надходженням сухого та гарячого повітря з півдня, що спричинило значне підвищення температури, що перевищує середню місячну температуру на 5-13 градусів», — йдеться у повідомленні метеорологічної служби.

За останні дні хвиля спеки спричинила лісові пожежі на півночі Марокко поблизу Танжера та далі на схід у провінції Таза, завдавши шкоди лісам, але жертв не було, повідомляють журналісти AFP.


Липень був найспекотнішим місяцем, який коли-небудь реєструвався на Землі, за даними Служби зміни клімату Copernicus Європейського Союзу. Вона перевищила попередній рекорд липня 2019 року на 0,33C.

Минулий місяць у Марокко став четвертим найспекотнішим липнем з 1961 року. Прогнози погоди передбачають незначне зниження температури найближчими днями в північних частинах Північної Африки.
 

Share post:
Read also
Різне
Марокко відкликало посла зі Швеції через чергову провокацію проти мусульман
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.