В Саудівській Аравії вперше за сім років відкрились двері посольства Ірану

Після багаторічної перерви в Посольство Ірану в Ер-Ріяді відкрило свої двері у четвер, 13 квітня. Про це пише Reuters із посилання на слова очевидців події.

Важка брама комплексу посольства Ірану в Ер-Ріяді була відчинена, і група оглядала його приміщення. До воріт під’їхала біла вантажівка, розповіли кореспонденти інформагентства. Це сталося за кілька годин після заяви МЗС Ірану щодо прибуття в Саудівську Аравії технічної делегації країни.

“Іранська делегація вживе необхідних заходів в Ер-Ріяді та Джидді для відкриття посольства та генконсульства”, — повідомив офіційний представник іранського міністерства Нассер Канані.

Нагадаємо, минулого місяця країни домовилися припинити дипломатичні війни та повторно відкрити свої дипмісії в рамках угоди, укладеної за посередництва Китаю.

Як відомо, роботу дипмісії Ірану в Саудівській Аравії було припинено ще у 2016 році. Ер-Ріяд розірвав відносини з Тегераном після штурму його посольства в Ірані, який стався після старти шиїтського священнослужителя в Саудівській Аравії.

Втім відносини між двома країнами стали погіршуватися ще раніше. Причиною послужило втручання Саудівської Аравії і Об’єднаних Арабських Еміратів в єменську війну, в ході якої пов’язаний з Іраном рух хуситів скинув уряд, що підтримувався Ер-Ріядом.

Влада Саудівської Аравії обвинуватила Іран в озброєнні хуситів. А у 2019 році королівство звинуватило Ісламську Республіку в нападах на нафтові об’єкти Aramco.

Share post:
Read also
Різне
Саудівська Аравія дозволила російському фрегату зайти в порт
Дипломатія
Іран призначив посла в ОАЕ після майже восьмирічної відсутності
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.