Саудівській Аравії не вистачає грошей побудувати хмарочос The Line

Саудівська Аравія має намір залучити кредит у розмірі $2,7 млрд на будівництво 170-кілометрового хмарочоса The Line.

Як повідомляє Dezeen , кредитні кошти мають піти на фінансування ранніх стадій будівництва міста хмарочоса. Проект Neom буде реалізований на північному заході Саудівської Аравії на площі 10 200 кв миль і складатиметься з 10 об'єктів, включаючи місто-хмарочос The Line завдовжки 170 км. Поряд з The Line були анонсовані три регіони - портове місто Оксагон, гірськолижний курорт Тройєна і острівний курорт Сіндала.

"Банки ведуть переговори з Neom, і якщо вони будуть узгоджені, кредит може бути наданий в найближчі кілька місяців", – йдеться в повідомленні Bloomberg.

Проєкт Neom є ініціативою наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана і є частиною плану Saudi Vision 2030 з диверсифікації економіки країни з метою зниження її залежності від нафти. За наявними даними, фінансування проекту здійснюється в основному за рахунок коштів Державного інвестиційного фонду країни, який інвестує кошти від імені уряду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у Саудівській Аравії минулого року таки розпочали реалізацію сміливого проекту – горизонтального хмарочоса Line.

За планом будівництво проходитиме у пустелі на березі моря, де немає якихось поселень. Однак розробники проекту запевняють, що їхнє дітище буде абсолютно автономним, а все, що потрібно для життя, буде розташовуватися в цьому місті-хмарочосі.

Share post:
Read also
Різне
Після трьох місяців боїв у Судані сторони конфлікту відновлюють переговори
Різне
Бундесвер надішле літаки Eurofighter Typhoon до Саудівської Аравії
Політика
Саудівська Аравія готова стати посередником між Україною та Росією
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.