Саудівська Аравія планує наростити свою частку в Nintendo та зацікавлена ​​в інвестиціях в інші японські ігрові компанії

Саудівська Аравія продовжує інвестувати величезні кошти в ігрову промисловість.

За останні кілька років саудити придбали акції Take-Two Interactive, Activision Blizzard, Electronic Arts, Capcom, Nexon, Koei Tecmo, Embracer Group – і це не весь перелік. Взимку 2022 року країна придбала двох найбільших організаторів кіберспортивних змагань: ESL та Faceit.

Однією із найбільших інвестицій суверенного фонду Саудівської Аравії (Public Investment Fund) стала суттєва сума, вкладена в акції компанії Nintendo.

На даний момент Public Investment Fund (PIF) належить 8,58% акцій Nintendo, при цьому фонд планує і надалі збільшувати свою частку у японській компанії.

Принц Фейсал ібн Бандар ібн Султан Аль Сауд (Prince Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud) — віце-президент ігрової компанії Savvy Games Group, яка належить PIF — в інтерв'ю виданню Kyodo News розповів, що його організація зацікавлена ​​в подальших інвестиціях. Nintendo, а й інші ігрові компанії, особливо японські.

На його думку, це допоможе "зміцнити розважальний бізнес країни в умовах переходу від нафтозалежної економіки".

Враховуючи, що японські ігрові компанії, такі як Capcom, Nintendo і FromSoftware, з кожним роком демонструють дедалі більші успіхи, а вартість їх акцій тільки зростає, інвестиційна стратегія Саудівської Аравії виглядає максимально надійною та обґрунтованою.

Share post:
Read also
Економіка
Саудівська Аравія планує відмовитись від розрахунків за нафту в доларах США
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.