Росія і США на межі прямого конфлікту на Близькому Сході

Після того як один із американських безпілотників був серйозно пошкоджений у неділю в Сирії російським літаком, офіційні особи Пентагону закликають росіян триматися подалі і не заважати операціям США в цьому регіоні. Натомість РФ стверджує, що американці порушують повітряний простір Сирії в районі аль-Танф. Про це пише Newsweek.

Як зазначається, США відновили свої зусилля в Сирії для боротьби з бойовим угрупованням «Ісламська держава» (ІДІЛ) , попри те, що організація, яка контролювала території Іраку та Сирії десять років тому, втратила майже 95% із них.

Нині ж територія населена США, Росією, Туреччиною та Іраном. Цього місяця американські війська вбили лідера ІДІЛ Усама Аль-Мухаджира  під час авіаудару у Східній Сирії.

За словами заступниці речника Пентагону Сабріни Сінгх, США «не прагнуть ескалації, не прагнуть війни з Росією», однак немає виправдання тому, що російські літаки наближаються до американського безпілотника MQ-9 Reaper.

«Ми продовжуватимемо закликати російські сили в Сирії... Дотримуватися стандартів поведінки, які очікуються від національних військово-повітряних сил», – наголосила вона.

Полковник ВПС США у відставці Джеффрі Фішер заявив, що Росія явно продовжує атакувати неозброєні літаки США, які діють відповідно до чинних правил повітряного простору.

«Якщо б захотіла, Росія могла б збити ці літаки за допомогою ракет або гармат, але замість цього, схоже, просто демонструє небезпечні переслідування», – сказав Фішер.

Associated Press із посиланням на анонімного високопоставленого чиновника з питань оборони повідомило, що США розглядають численні військові варіанти протидії російському переслідуванню в сирійському небі, адже американські війська не збираються поступатися.

За даними російського пропагандистського агентства ТАСС, російські офіційні особи двічі за останній тиждень заявили, що американські винищувачі F-16 і Typhoon порушили повітряний простір Сирії в районі аль-Танф шість і вісім разів відповідно за один день.

Нагадаємо, учора російський винищувач пролетів за декілька метрів від американського безпілотника над Сирією та випустив по ньому сигнальні ракети.

 

Share post:
Read also
Різне
ЄС ухвалив новий режим санкцій проти Ірану, що вдарить по виробництву безпілотників
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.