Пашинян заявив, що готовий визнати Нагірний Карабах територією Азербайджану

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що готовий укласти мирну угоду з Азербайджаном із взаємним визнанням територіальної цілісності, що фактично означає визнання Нагірного Карабаху азербайджанським

Про це Пашинян сказав під час виступу в парламенті 18 квітня, передає Громадське.

«Мирний договір між Вірменією та Азербайджаном стане реальним, якщо дві країни чітко, без двозначностей і підводних каменів визнають територіальну цілісність одна одної і зобов'яжуться не пред'являти одна одній територіальних претензій сьогодні і ніколи», — сказав він.

Пашинян наголосив, що Вірменія повністю визнає територіальну цілісність Азербайджану і очікує, що Азербайджан «зробить те ж саме, визнавши всю територію Вірменської РСР Республікою Вірменія».

Нагадаємо: за радянських часів Нагірний Карабах входив до Азербайджанської РСР, хоч і був регіоном з вірменською етнічною більшістю. Тобто, визнання кордонів Вірменії в межах Вірменської РСР, як цього просить Пашинян, означатиме визнання Нагірного Карабаху азербайджанським.

Ще у вересні минулого року на тлі вуличних протестів Єреван заперечував можливість «територіальних поступок Вірменії».

Тим часом азербайджанський посадовець на умовах анонімності заявив Politico, що Баку вітає заяву Пашиняна й сподівається, що той підпише мирну угоду, яка також передбачатиме «виведення військ» із Нагірного Карабаху. Вірменія заперечує свою військову присутність у регіоні, стверджуючи, що там перебувають сили самооборони вірмен Карабаху.

Share post:
Read also
Різне
Азербайджан узяв під контроль стратегічні точки у Східному Зангезурі
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.