В Пакистані почалися протести проти арешту експрем'єра

У вівторок у Пакистані спалахнули протести проти арешту колишнього прем'єр-міністра країни Імрана Хана, пише УНН посилаючись на Dawn.

70-річного Хана було взято під варту воєнізованими рейнджерами Високого суду Ісламабада за причетність до справи про корупцію.

Тисячі прихильників Хана вийшли на вулиці у столиці Ісламабаді, портовому місті Карачі, Лахорі, Пешаварі та інших містах на знак протесту проти його арешту.

В Ісламабаді сотні активістів пакистанського руху "Техрік-і-Інсаф" (PTI) заблокували головне Кашмірське шосе, що призвело до зупинки руху по обидва боки дороги.

Поліція заарештувала понад десяток активістів PTI, повідомила місцева телекомпанія Geo News.

У Лахорі, другому за величиною місті країни, протестувальники зібралися біля резиденції Хана у парку Заман та заблокували прилеглі дороги, підпаливши шини. Поліція застосувала водомети для розгону протестувальників.

У південному портовому місті Карачі прихильники PTI зібралися біля місцевого партійного офісу, розташованого на найжвавішій вулиці Шахра-і-Фейсал. Поліція також застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників, коли вони намагалися перекрити дорогу.

Група протестувальників закидала камінням та підпалила шини на Бернс-роуд, знаменитій вулиці міста з ресторанами, призупинивши рух та змусивши власників магазинів закрити жалюзі.

Як повідомляє Dawn News, у північно-західному місті Ланді-Котал, яке межує із сусіднім Афганістаном, протестувальники перекрили шосе між Пакистаном та Афганістаном у двох точках.

Тим часом, виступаючи на пресконференції в Ісламабаді, міністр внутрішніх справ країни Рана Санаулла попередила, що з протестувальниками розправляться "залізною рукою", якщо вони візьмуть закон у свої руки.

Хан та його дружина звинувачуються в отриманні хабарів за 500 акрів землі в обмін на передачу 190 мільйонів фунтів стерлінгів (239 мільйонів доларів).

Минулого року Хан втратив вотум довіри у парламенті, після чого пішов з посади прем'єр-міністра.

Хан пережив замах на нього у листопаді минулого року. Він також був номінований за багатьма справами про корупцію, які, на думку його прихильників, мають політичне підґрунтя.

Share post:
Read also
Різне
В Лівані протестувальники намагались штурмувати штаб-квартиру уряду
Політика
Пакистанський суд наказав поліції призупинити спробу заарештувати експрем'єра Хана
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.