ООН: Близько 90 тисяч ліванців покинули свої домівки

Організація Об'єднаних Націй (ООН) заявила в середу, 25 вересня, що цього тижня близько 90 тисяч ліванців були змушені покинути свої домівки. Причиною цього стали масовані удари Ізраїлю, яких він завдає по об'єктах шиїтського радикального угруповання "Хезболла" по всій території Лівану, а також удари у відповідь, яких завдають бойовики.

Так, лише з понеділка Міжнародна організація з міграції (МОМ) зареєструвала "90 530 нових переміщених осіб", йдеться в заяві, яку цитує AFP.

Тим часом у середу ізраїльські військові заявили, що направлять дві резервні бригади на північ країни, де їзраїльська армія бере участь у зіткненнях з бойовиками "Хезболли". "Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) залучає дві резервні бригади для виконання оперативних завдань на північному театрі бойових дій", - йдеться в заяві пресслужби ЦАХАЛу. За словами ізраїльських військових, цей крок "дозволить продовжити боротьбу з терористичною організацією "Хезболла".

У заяві не міститься подробиць щодо того, які саме нові бригади йдеться. Ізраїльська піхотна бригада зазвичай налічує від 1 000 до 2 000 військових, тоді як танкова бригада має близько 100 танків, нагадує інформагенція AFP.

 

Share post:
Read also
Різне
Ізраїль завдав 300 ударів по об'єктах у Лівані, 274 загиблих
Разное
Генассамблея ООН призвала Израиль покинуть оккупированные территории
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.