ОАЕ посилили фінансовий контроль над російськими компаніями під тиском США

Російські компанії в Обʼєднаних Арабських Еміратах перебувають під пильною увагою місцевих банків. Причиною цього став тиск з боку США, які посилили боротьбу з ухиленням від санкцій.

Про це пише Bloomberg.

ОАЕ залучили велику кількість російських компаній у перший рік повномасштабної війни в Україні, а російські підприємці легко навчилися орієнтуватися в місцевій банківській системі. Проте зараз обхід санкцій для росіян ускладнюється, адже Арабські Емірати не хочуть ризикувати через збільшення тиску США.

Грошові перекази — відправлення коштів до росії чи переказ готівки у треті країни — тепер займають більше часу. Банки вимагають більше документації, а іноді блокують кошти, вимагаючи обґрунтування переказу або ставлячи під сумнів походження грошей.

Останніми місяцями влада Еміратів прагне усунути прогалини в дотриманні санкцій, оскільки хоче виключити ОАЕ зі списку країн, що підлягають посиленому нагляду з боку Групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (Financial Action Task Force). Відтепер банки ОАЕ вимагають більше інформації від поточних і потенційних клієнтів з росії та проводять перевірки, повʼязані із санкційними списками.

Зміна політики ОАЕ особливо сильно вдарила по малому бізнесу — кредитори стали зважати на співвідношення ризиків і винагороди. Деякі великі російські компанії зараз вивчають альтернативи — наприклад, переносять бізнес в інші країни Перської затоки.

Share post:
Read also
Близький Схід
Держдепартамент: США не підтримують повторну окупацію Ізраїлем сектору Газа
Politics
От ОАЭ потребуют прекратить незаконную торговлю с Россией
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.