ОАЕ планують інвестувати $54 млрд у відновлювані джерела енергії

Об'єднані Арабські Емірати планують інвестувати до $54 млрд у відновлювані джерела енергії протягом наступних семи років в рамках зусиль досягнення нульових викидів до 2050 року.

Країна націлена на триразове збільшення частки енергії, що виробляється з відновлюваних джерел за цей період, і планує зосередитись на воді як на джерелі чистої енергії, заявив прем'єр-міністр ОАЕ та правитель Дубая шейх Мохаммед бін Рашид.

Плани з'явилися через те, що наприкінці цього року в ОАЕ пройде кліматичний саміт COP28. Як і в багатьох нафтовидобувних країнах, прагнення чистішої енергетичної системи в даний час переважується важливістю копалин в економіці. Тим не менш, ОАЕ були першою близькосхідною державою, яка оголосила про свою мету досягти нульового рівня викидів до середини століття. В рамках кроків, оприлюднених у понеділок, шейх Мохаммед призначив Мохамеда Хасана Алсувайді міністром інвестицій. Алсувайді в даний час є головним виконавчим директором фонду ADQ в Абу-Дабі та заступником голови компанії Masdar, яка займається відновлюваними джерелами енергії.

Уряд також схвалив рішення про створення ради з фінансової стабільності для моніторингу ризиків, допомоги у подоланні потенційних фінансових криз та вжиття запобіжних заходів для захисту економічної та фінансової системи країни.

Share post:
Read also
Близький Схід
У Дубаї створять плавучий острів, на якому надаватимуть медичні послуги
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.