Між главами МЗС Ірану та України відбулася телефонна розмова

Між головами МЗС Ірану та України Хосейном Амір-Абдоллахіяном та Дмитром Кулебою відбулася телефонна розмова. Про це ІП “Україна по-арабськи” повідомили у посольстві Ісламської Республіки Іран в Україні. 

Під час телефонної розмови між Хосейном Амір-Абдоллахіяном, Міністром закордонних справ Ісламської Республіки Іран та Дмитром Кулебою, Міністром закордонних справ України, сторони обмінялися думками щодо двосторонніх відносин та деяких регіональних та міжнародних питань, у тому числі війну в Україні.

Хосейн Амір-Абдоллахіян вкотре наголосив на принциповій позиції Ісламської Республіки Іран – незгоді щодо війни, і сказав: “Як ми з самого початку кризи заявляли, ми проти війни в Афганістані, Ємені, Палестині, а також в Україні". Посол відкинув безпідставні звинувачення, висунуті нещодавно радником з безпеки США проти Ірану щодо постачання іранських безпілотних літальних апаратів до Росії для використання їх у війні проти України, і сказав, що такі твердження висуваються одночасно з візитом президента США Джо Байдена на територію окупованої Палестини, у своїх корисливих політичних цілях.

 Міністр закордонних справ Ісламської Республіки Іран заявив: "Принципова та чітка позиція Ісламської Республіки Іран полягає у протидії війні та підтримці зусиль щодо припинення війни, і ця позиція відрізняється від подвійних стандартів деяких західних держав."

 Хосейн Амір-Абдоллахіян додав: "Ісламська Республіка Іран, як і раніше, докладає всіх своїх зусиль з метою припинення війни та політичного вирішення кризи в Україні." Він також заявив, що Тегеран готовий до всебічного розвитку та розширення взаємозв'язків із Києвом, у тому числі у сферах економіки та сільського господарства. 

Дмитро Кулеба під час телефонної розмови подякував за позицію Ісламської Республіки Іран щодо неприйняття війни і заявив: "Ми високо цінуємо контакти між міністрами закордонних справ Ірану та України, які були встановлені у важкі дні початку війни."

Share post:
Read also
Економіка
Експорт зерна Чорним морем: Україна підписує документ не з Росією
Економіка
Експерт розповів, якою має стати Україна після війни
Разное
Лівія заперечує вербування найманців РФ на своїй території для війни в Україні
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.