Лісові пожежі в Алжирі забрали життя 34 людей: серед загиблих 10 солдатів

Лісові пожежі, що вирують по всьому Алжиру під час сильної спеки, забрали життя понад 30 людей і викликали масову евакуацію, повідомив уряд у понеділок, пише УНН з посиланням на AFP.

Коли температура досягла 48 градусів за Цельсієм у деяких частинах північноафриканської країни, було зареєстровано 97 пожеж у 16 провінціях, спричинених сильним вітром, повідомило міністерство внутрішніх справ.

Внаслідок пожеж, що вирували в житлових районах, загинули щонайменше 34 особи, у тому числі 10 солдатів, повідомило міністерство внутрішніх справ, переглянувши більш ранні дані про 15 загиблих.

Згідно з цими початковими даними, щонайменше 26 осіб також отримали поранення.

За даними міністерства, близько 1500 людей було евакуйовано з провінцій Беджая, Буїра та Джіджель на схід від столиці Алжиру.

Три провінції у середземноморському прибережному районі Алжиру стали свідками сильних пожеж.

Президент Абдельмаджід Теббун у понеділок висловив співчуття сім'ям загиблих.

Міністерство внутрішніх справ заявило, що 7500 пожежних та 350 пожежних машин було мобілізовано за підтримки з повітря для боротьби з вогнем.

У шести провінціях проводяться операції з гасіння пожеж, додало воно, закликавши громадян «уникати районів, що постраждали від пожеж», та повідомляти про нові загоряння за безкоштовними телефонними номерами.

"Служби цивільного захисту залишаються мобілізованими до повного гасіння пожеж", - повідомили в міністерстві.

Прокуратура Беджая розпорядилася провести попереднє розслідування для встановлення причин займання та потенційних винних, ідеться у заяві.

Влітку в лісах та полях Алжиру регулярно вирують пожежі, а цього року вони посилилися через сильну спеку, внаслідок якої кілька середземноморських країн побили температурні рекорди.

У сусідньому Тунісі температура в понеділок наблизилася до 50 градусів за Цельсієм, у країні були планові відключення електроенергії. У понеділок у туніському сосновому лісі біля кордону з Алжиром знову вирували пожежі після чергової пожежі в цьому районі минулого тижня. За даними Національної гвардії, із села Меллула морем і сушею евакуювали щонайменше 300 осіб.

У деяких інших північноафриканських країнах, таких як Марокко та Лівія, температура була відносно нормальною порівняно з середньорічними показниками.

Share post:
Read also
Різне
В Алжирі автобус зіткнувся з вантажівкою і загорівся – понад 30 загиблих
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.