Ліки українського виробництва з’явилися у аптеках Малайзії

Лідер фармацевтичного ринку України, компанія "Фармак", почала продаж лікарського засобу власного виробництва у Малайзію. Це 7-ма країна Азійсько-Тихоокеанського регіону та 58-ма у світі, куди українська компанія експортує ліки.

Спрей для лікування подразнень і запалень ротоглотки від "Фармак" з’явився у малазійських аптеках цього травня. Серед країн Південно-Східної Азії компанія також постачає ліки до Філіппін, В’єтнаму, Таїланду, Сінгапуру, Індонезії та Гонконгу.

До початку повномасштабної війни Азія займала до 40% від структури експорту України, але ліків українського виробництва у Південно-Східному регіоні, майже, не було. У 2021 році "Фармак" першим з національних фармвиробників відкрив тут представництво, що базується у В’єтнамі.

"Вже зараз ми бачимо, як здійснюються прогнози економічних експертів, які останні роки стверджують, що ринок Азії буде активно зростати. В свою чергу, ми плануємо нарощувати експансію регіону, і сьогодні до числа країн експорту Південно-Східної Азії додалася Малайзія. Це розвинена і перспективна країна, де точно мають бути представлені ліки українського виробництва", - зазначає виконавчий директор компанії "Фармак" Володимир Костюк.

В свою чергу, на в’єтнамському ринку, який став центром діяльності підприємства у азійському регіоні, продається біля 20 лікарських засобів компанії, що представлені як на полицях аптечних мереж, так і закуповуються медичними установами. Серед них значну частку займає група препаратів для лікування серцево-судинних та респіраторних захворювань.

Наразі "Фармак" реалізує стратегію трансформації у міжнародну компанію та у 2024 році готується відкрити власне виробництво з R&D-центром (прим. дослідження і розробка) у Іспанії. Сьогодні лікарські засоби українського виробника активно продаються в країнах Європи, в тому числі ЄС, Центральної та Південної Америки,  Близького Сходу, Азії.

Share post:
Read also
Різне
Малайзія відмовилася від закупівлі російських ракет
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.