Китай і Туреччина відмовилися продавати «вагнерівцям» зброю

В одному з незаконно поширених Джеком Тейшейрою секретних файлів Пентагону йдеться про спроби ПВК Вагнера купити зброю в Китаю на початку поточного року.
Про це пише Financial Times, вказуючи, що в Піднібесній навіть не відповіли на запити злочинців.

Отримали найманці Пригожина відмову також в Туреччині. Там вони намагались домовитись про закупівлю безпілотників, систем радіоелектронної боротьби, контрбатарейних систем і гаубичних артилерійських установок.

При цьому, знайшлися у світі країни, які заробили на вагнерівцях і продали зброю для війни проти України. Це Білорусь, що й так фактично приймає участь у війні.

Інша країна — Сирія, влада якої утрималася і тримається лише на військовій підтримці від Кремля.

Згідно з одним із опублікованих документів Пентагону, представники ПВК «Вагнера», яка контролюється близьким соратником Владіміра Путіна Євгенієм Пригожиним, «шукали боєприпаси і обладнання» в Китаю «на початку 2023 року». Але станом на початок січня Китай «не надіслав їй жодної зброї, навіть для випробувань, і не мав жодних контактів із (ПВК ) щодо постачання зброї», йдеться в тому ж документі.

У «зливах» Пентагону також згадуються успішні приклади придбання ПВК «Вагнера» зброї в інших союзників Москви – Білорусі та Сирії. Згідно з одним із документів, на початок січня Білорусь «уже поставила 50% обіцяної зброї» та запропонувала надіслати «вагнерівцям» 300 тисяч снарядів для гранатометів ВОГ-17. Бойовики також придбали в Сирії шість гранатометів СПГ-9 і 180 гранат у невстановлений час.

Share post:
Read also
Політика
У Туреччині заговорили про тиск щодо вступу Швеції до НАТО
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.