Киргизстан та Узбекистан підписали протокол про кордон

Урядові делегації Киргизстану та Узбекистану з делімітації та демаркації киргизько-узбецького державного кордону підписали у понеділок протокол спільного засідання, який дозволить розпочати процедуру узгодження проекту нового Договору про окремі ділянки киргизько-узбецького державного кордону. Про це повідомила прес-служба киргизького кабміну. 

Документ був підписаний у Бішкеку головою Державного комітету національної безпеки, заступником голови кабінету міністрів Киргизстану Камчібеком Ташієвим та прем'єр-міністром Узбекистану Абдуллою Аріповим. 

"Сподіваюся, що за результатами спільного засідання ми підготуємо до підписання найближчим часом нашими шановними президентами проекту Договору між Киргизстаном і Узбекистаном про киргизько-узбецький державний кордон по дільницях, що залишилися", - сказав  Камчібек Ташієв. 

Він наголосив, що Киргизстан повністю готовий до подальшого розширення політичних, торговельно-економічних, інвестиційних, транспортних, міжрегіональних та культурно-гуманітарних зв'язків із Узбекистаном. 

У свою чергу Абдулла Аріпов підтвердив повну рішучість узбецької сторони щодо погодження проекту Договору з делімітації та демаркації узбецько-киргизького державного кордону. 

"Урядові делегації двох республік попрацювали на славу, проведена копітка робота з узгодження ділянок узбецько-киргизького державного кордону, що залишилися. Упевнений, що завершення процесу делімітації ще раз підтвердить непорушність нашої вічної дружби і воістину братських відносин", - сказав прем'єр-міністр. 

Протяжність кордону між Киргизстаном та Узбекистаном становить 1378 км, 85 відс. з них були описані та ратифіковані у 2017 році.

Share post:
Read also
Різне
Узбекистан пригрозив в'язницею своїм громадянам за участь у війні проти України
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.