Кількість жертв землетрусу в Марокко сягнула майже 2700

У Марокко вже відомо про щонайменше 2681 загиблого внаслідок потужного землетрусу, який сколихнув цю північноафриканську країну ввечері 8 вересня.

Про нові дані повідомило агентство AFP з посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни.

Як пише Morocco World News, кількість поранених, за останніми оцінками, зросла до щонайменше 2476 людей.

Більшість смертей припали на провінцію Аль-Хауз, де був епіцентр землетрусу — це неподалік стародавнього міста Марракеш, яке також постраждало від стихійного лиха.

Марокканська влада та волонтери продовжують докладати зусилля щодо ліквідації наслідків. Низка країн запропонували свою допомогу Марокко. Наприклад, Іспанія, Велика Британія та Катар відправили до постраждалої країни своїх спеціалістів із пошуку та порятунку людей. А Сполучені Штати направили до Марокко групу експертів із питань катастроф для оцінки ситуації.

Напередодні повідомлялося, що у віддалених селах досі тривають пошуки зниклих безвісти. Рятувальникам важко дістатися до найбільш постраждалих сіл у Високому Атласі, скелястому гірському масиві, де поселення розкидані і багато будинків зруйновані.

Він стався пізно ввечері 8 вересня в горах Високий Атлас у Марокко. За даними Геологічної служби США, землетрус, попередньо, мав магнітуду 6,8 бала, поштовхи тривали кілька секунд. Повторний поштовх магнітудою 4,9 стався через 19 хвилин.

Епіцентр підземних поштовхів був поблизу міста Ігіл у провінції Аль-Хауз — приблизно за 70 кілометрів на південь від Марракеша.

Великої шкоди зазнала й культурна спадщина Марокко: зокрема стало відомо про руйнацію історичної ​​мечеті XII століття. Підземні поштовхи також пошкодили частину старого міста Марракеша, яке входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У Північній Африці землетруси трапляються порівняно рідко. Вважається, що цей землетрус був найсильнішим зареєстрованим у гірському регіоні за всю історію.

Share post:
Read also
Різне
У Марокко через потужний землетрус загинули понад 1000 людей
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.