Катар виділить Україні $100 млн допомоги та надасть 50 стипендій для студентів

Катар надасть Україні $100 млн гуманітарної допомоги на підтримку охорони здоров’я, освіти та розмінування, а також виділить $20 млн для забезпечення африканських країн продовольством.

Про це стало відомо за підсумками зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля зі своїм катарським колегою Мухаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані у Києві.

— Наш державний правитель готовий виділяти гроші і вже виділив $100 млн для подолання кризи, яка відбувається. Передбачається, що гроші можуть витрачатися на відбудову зруйнованої інфраструктури та для забезпечення питною водою людей у постраждалих регіонах, – повідомив прем’єр-міністр Катару під час брифінгу.

Шмигаль подякував катарському колезі за рішення та повідомив, що гроші, зокрема, спрямують на відновлення у сферах медичного забезпечення і освіти, гуманітарне розмінування та інші гуманітарні проєкти.

Аль Тані сказав, що Катар готовий надати всі необхідні засоби, щоб зменшити проблему гуманітарних прав в Україні або взагалі її усунути.

За його словами, офіційна Доха збирається надати допомогу тим, хто був змушений залишити окуповані території.

Ще $20 млн, за словами Аль Тані, Катар спрямує у межах нової угоди, за якою країни Африки зможуть отримати необхідну кількість продовольства. Також країна Перської затоки виділить 50 стипендій для навчання українців у катарських університетах.

Окрім того, Катар реалізовуватиме разом з Україною так звану Формулу миру, запропоновану президентом Володимиром Зеленським.

 Як повідомив президент Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні у п'ятницю, під час візиту сторони домовилися про співпрацю для повернення українських дітей, які були депортовані до Росії. 

"Обговорили ситуацію навколо Чорноморської зернової ініціативи… Дякую Катару за відповідальну позицію", - заявив Володимир Зеленський.

Share post:
Read also
Экономика
Африку не устроили "бесплатные" поставки зерна от России
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.