Катар продаватиме газ у Францію до середини століття: підписано 27-річний контракт

Компанія QatarEnergy в середу, 11 жовтня, підписала два 27-річних контракти на постачання зрідженого природного газу (LNG) французькій компанії TotalEnergies. Їхній сукупний обсяг – 3,5 млн тонн на рік, постачання почнуться з 2026 року, йдеться на сайті QatarEnergy.

Газ доставлятимуть з найбільшого у світі Північного родовища газу в Перській затоці, яке Катар ділить з Іраном, на французький термінал Фос-Каву на узбережжі Середземного моря недалеко від Марселя.

TotalEnergies володіє часткою 6,25% у східній частині Північного родовища (North Field East) і 9,375% у південній частині (North Field South).

Катар постачає газ для Франції з 2009 року.

Протягом останнього року Катар підписав два довгострокових контракти з Китаєм на постачання LNG. У листопаді 2022 року QatarEnergy підписала угоду про постачання газу із китайською компанією Sinopec на 27 років, що стало найдовшою в історії угодою про постачання LNG. У червні 2023 року такий самий контракт катарці підписали з китайською нафтогазовою корпорацією CNPC.

У листопаді 2022 року Катар також домовився щодо постачання зрідженого газу до Німеччини. Відповідний контракт підписали з компанією ConocoPhillips на 15 років.

Share post:
Read also
Різне
Азербайджан розпочав поставки газу в Угорщину
Main news
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Ukraine
Russian missile attack in Odesa kills 14, injures 46
Russian missile attack in Odesa kills 14, injures 46
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.