Іранські нафтовики страйкують на підтримку протестувальників

Масштабні протести захлеснули Іран після загибелі 22-річної Махси Аміні

Працівники нафтохімічних і нафтопереробних підприємств провінції Бушер на півдні Ірану оголосили страйк на знак підтримки протестів, що тривають із середини вересня через смерть Махси Аміні, затриману поліцією моралі. Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє іранська Рада з організації протестів нафтовиків-контрактників. 

Зокрема, призупинив роботу персонал «Бушерського нафтохімічного проекту» у місті Аселуйє, а також робітники нафтопереробних заводів в Абадані та Кенгані. На кадрах, поширених у соцмережах, робітники вигукують антиурядові гасла та загороджують камінням підходи до будмайданчика. 

Масштабні протести захлеснули Іран у зв'язку із загибеллю 22-річної Махси Аміні 17 вересня. Дівчина була затримана 13 вересня поліцією моралі за «неправильне носіння хіджабу» і померла 16 вересня. 

У відповідь мешканці десятків міст Ірану вийшли на вулиці. У повідомленні державного телебачення від 24 вересня йдеться, що внаслідок протестів, які переросли в акти насильства, загинула щонайменше 41 особа, зокрема силовики.

Іранська організація з прав людини (IHR), що базується в Норвегії, повідомила про загибель 154 осіб. Зазначається, що під час інцидентів було затримано тисячі людей.

Share post:
Read also
Діаспори
Українські іранці протестували проти передачі Росії БПЛА іранською владою
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.