Іран захопив уже другий нафтовий танкер за тиждень

Іран захопив другий за тиждень нафтовий танкер у Перській затоці біля узбережжя Оману. Цього разу йдеться про танкер Niovi, якій ішов під панамським прапором.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на ВМС США.

Танкер прямував з Дубаю до порту Фуджейра в ОАЕ. Його захопили під час проходження через вузьку Ормузьку протоку, це скоїли ВМС «Корпусу вартових ісламської революції Ірану» (IRGCN).

Востаннє Niovi повідомляв про своє місцезнаходження о 02:31 за Гринвічем у середу біля узбережжя Оману в Ормузькій протоці, вказавши пунктом призначення Фуджейру, про що свідчать дані системи відстеження кораблів Refinitiv.

За даними аналітичної компанії Vortexa, через вузьку Ормузьку протоку між Іраном і Оманом проходить близько пʼятої частини світової нафти та нафтопродуктів.

Niovi — це дуже великий нафтовий танкер (VeryLargeCrudeCarrier, VLCC), здатний перевозити понад 2 мільйони барелів. Судно експлуатувала грецька судноплавна компанія Smart Tankers, після захоплення танкера вона досі не змогла встановити контакт з екіпажем.

29 квітня США конфіскували іранську нафту через недотримання ними санкцій Reuters: Тегеран захопив танкер в Оманській затоці у відповідь на конфіскацію Штатами іранської нафти Reuters: Тегеран захопив танкер в Оманській затоці у відповідь на конфіскацію Штатами іранської нафти . У відповідь Іран захопив у Перській затоці танкер з нафтою під прапором Маршаллових Островів. Американські чиновники в коментарі Financial Times заявили, що на їхню думку, захоплення судна Advantage Sweet було помстою після того, як США заарештували вантаж іранської нафти за рішенням суду і перенаправили його до США.

Share post:
Read also
Разное
Иран захватил нефтяной танкер, направлявшийся в США
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.