Іран намагався захопити одразу два танкери поблизу Омана: їх врятував есмінець ВМС США

Іранські військово-морські кораблі напередодні, 5 липня, намагались захопити два танкери з нафтою у міжнародних водах неподалік Омана. Про це повідомили Військово-морські сили США та опублікували відео.

У ВПС США додали, що іранські кораблі навіть відкрили вогонь по одному з суден, проте швидко зникли з місця подій, коли на обрії з’явився американський есмінець.

Пізніше, як пише Reuters, Іран заявив, що мав ордер суду на арешт одного з двох нафтових танкерів – Richmond Voyager – після того, як той раніше зіткнувся з іранським судном. У Морському пошуково-рятувальному центрі іранської провінції Хормозган зазанчили, що “Richmond Voyager, що плаває під прапором Багамських островів, зіткнувся з іранським судном, і іранські військово-морські сили отримали ордер суду на його захоплення”. Там також додали, що в результаті зіткнення п’ятеро людей з іранського корабля отримали поранення, а борт затопило, тому власник звернувся до суду.

Американський флот заявив, що у відповідь на сигнал лиха з танкера відправили до нього есмінець USS McFaul з керованими ракетами USS McFaul.

Американський нафтогігіант Chevron, який управляє Richmond Voyager, заявив, що її екіпаж у безпеці, і судно працює в штатному режимі.

Нагадаємо, трохи більше місця тому Іран захопив два нафтових танкери за один тиждень. 

Share post:
Read also
Різне
Іран та Росія хочуть обʼєднати флот
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.