Фігурант "Катаргейту" вийшов зі складу делегації Європарламенту до Катару

Бельгійський депутат Європейського парламенту від соціалістів Марк Тарабелла, який фігурує в корупційному скандалі "Катаргейт", у четвер пішов з посад члена й заступника голови делегації Європарламенту в Катарі та інших країнах Аравійського півострова (DARP).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Як повідомила очільниця DARP, німецька євродепутатка від "Зелених" Ханна Нойманн, Тарабелла ухвалив рішення піти з делегації "за нинішніх обставин в інтересах успішного продовження діяльності DARP".

Нойманн додала, що наступне засідання DARP відбудеться за закритими дверима, "щоб підвести підсумки впливу так званого "Катаргейту" на відносини між ЄС і країнами Перської затоки".

Раніше у зв’язку з "Катаргейтом" Тарабелла призупинив членство в парламентській групі соціалістів і демократів.

Марк Тарабелла є одним з двох депутатів Європарламенту, з яких було знято недоторканність у зв’язку зі звинуваченнями в отриманні політиками ЄС грошей від Катару і Марокко. Тарабелла неодноразово наполягав на своїй невинуватості.

Напередодні, як повідомлялось, депутатка Європейського парламенту від Бельгії Марія Арена пішла з посади голови підкомітету з питань прав людини, звинувативши в цьому атаки з боку журналістів та політичних конкурентів на тлі корупційного скандалу "Катаргейт".

Нагадаємо, корупційний скандал пов’язаний із підкупом чинних і колишніх посадовців Європарламенту. У межах розслідування, серед інших, була взята під варту вже колишня віцепрезидентка Єва Кайлі, якій закидають незаконний лобізм на користь Катару, та ексдепутат Європарламенту П'єр-Антоніо Панцері.

У зв’язку з розслідуванням Європарламент призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції Кайлі.

Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Share post:
Read also
Різне
У Катарі заявили про можливе погіршення відносин з Євросоюзом: ЗМІ дізналися причину
Близький Схід
У Катарі обирають «найкрасивішого» верблюда світу
На тлі мундіалю у близькосхідній країні відбувся барвистий конкурс Qatar Camel Mzayen
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.