Ер-Ріяд приєднується до Шанхайської організації співробітництва

Кабінет міністрів Саудівської Аравії (СА) схвалив у середу рішення про вступ до Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Ер-Ріяд останнім часом активно вибудовує довгострокові партнерські відносини з Китаєм, незважаючи на всі побоювання США.

Саудівська Аравія схвалила меморандум про надання королівству статусу партнера з діалогу у ШОС, повідомило державне інформаційне агентство SPA.

Джерела агентства Reuters повідомили, що приєднання до ШОС було обговорено під час візиту голови КНР Сі Цзіньпіна до Саудівської Аравії у грудні минулого року.

МЗС Китаю також повідомило, що вчора, 28 березня, Сі провело телефонну розмову зі спадкоємцем принцом і прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом Аль Саудом, під час якого зазначив, що наразі китайсько-саудівські відносини є найкращими за всю їхню історію.

Лідер Китаю також наголосив, що завдяки спільним зусиллям Пекіна, Ер-Ріяда та Тегерана та переговорам у Пекіні досягнуто значного результату у покращенні відносин СА та Ірану.

Спадкоємець, у свою чергу, заявив, що Китай є важливим партнером Саудівської Аравії, яка надає великого значення розвитку цих відносин і готова додавати спільні «для відкриття нових перспектив двостороннього співробітництва».

Share post:
Read also
Різне
Саудівська Аравія виділяє 233 мільйони доларів на розвиток своєї кіноіндустрії
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.