У Дубаї збудують першу в світі мечеть, надруковану на 3D-принтері

У Дубаї, що в Об'єднаних Арабських Еміратах, хочуть побудувати першу в світі мечеть, надруковану на 3D-принтері. Про це повідомило CNN.

Будівництво двоповерхової культової споруди, яка зможе вміщати 600 вірян, планують розпочати до кінця цього року та завершити в першому кварталі 2025 року, розповів голова інженерного відділу Управління ісламських справ і благодійної діяльності уряду Дубая (IACAD) Алі Мохаммад Алхалян Алсувайді.

«Ми вибрали 3D-друк мечеті, тому що це нова та інноваційна технологія, яка потенційно може заощадити час і ресурси порівняно з традиційними методами будівництва», — сказав він.

За його словами, мечеть буде виготовлена з бетонної суміші. Алхалян Алсувайді відмовився назвати компанію, яка реалізовуватиме спорудження.

Будівництво за допомогою 3D-друку потребує великих друкарських машин, які запрограмовані на інформацію про проєкт. Вони видавлюють будівельний матеріал з насадки, нарощуючи структуру шарами. Переважна більшість конструкцій, надрукованих на 3D-принтері, виготовляються з бетону, але можна друкувати з інших матеріалів, наприклад, глини, зазначило CNN.

У Дубаї у 2018 році була запущена «Стратегія 3D-друку», яка має на меті перетворити його на «світову столицю 3D-друку».

У 2019 році тут відкрили найбільшу надруковану на 3D-принтері споруду — муніципальну будівлю заввишки 9,5 метрів і площею 640 квадратних метрів.

За згадуваною стратегією, до 2030 року 25% нових будівель у Дубаї споруджуватимуть за допомогою 3D-друку. Це має привести до кардинального скорочення витрат у будівельній сфері.

Нагадаємо, перший у світі будинок, надрукований на 3D-принтері, звели у французькому Нанті у 2018 році.

Share post:
Read also
Різне
ОАЕ вирішили анулювати ліцензію російського «МТС Банку»
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.