Число жертв ізраїльської агресії в Газі перевищило 25,4 тис.

Кількість палестинців, які загинули внаслідок безперервних ізраїльських атак у блокованому секторі Газа з 7 жовтня, досягла 25 490 осіб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я у секторі Газа. 

Лише за останню добу жертвами атак Ізраїлю стали 195 палестинців, ще 354 мешканці ексклаву отримали поранення, зазначили у палестинському відомстві. 

Загальна кількість поранених під час ізраїльських атак з 7 жовтня зросла до 63354, додали у відомстві. Багато палестинців все ще залишаються під завалами зруйнованих будівель. Бригади швидкої допомоги та сил цивільної оборони зіштовхнулися із труднощами, коли спробували до них дістатися, йдеться у повідомленні. 

Вранці 7 жовтня бойове крило ХАМАС - "Бригади Ізз ад-Дін аль-Кассам" - оголосило про початок операції проти Ізраїлю "Повінь Аль-Акса". Тисячі ракет було випущено із сектора Газа у бік Ізраїлю, озброєні угруповання увійшли на територію ізраїльських поселень. Число загиблих в Ізраїлі становить близько 1200 людей. 

ХАМАС заявив, що операція була відповіддю на штурм мечеті «Аль-Акса» в окупованому Східному Єрусалимі і насильство ізраїльських поселенців, що зростає, проти палестинців. 

У відповідь ізраїльська армія оголосила про початок операції «Залізні мечі» проти ХАМАС у секторі Газа із застосуванням десятків винищувачів, яка надалі переросла у масову розправу над населенням Гази. 

27 жовтня армія Ізраїлю почала проводити наземну операцію у Газі. 2,3 мільйона жителів Гази страждають від нестачі продовольства, води та ліків через масовані бомбардування з боку Ізраїлю з повітря, суші та моря, а також повної блокади ексклаву. Тисячі будівель, включаючи лікарні, мечеті та церкви, також були пошкоджені або повністю зруйновані внаслідок повітряних та наземних атак Ізраїлю. 

Share post:
Read also
Близький Схід
У Газі щодня з 7 жовтня гинуть понад 170 жінок та дітей
Близький Схід
ООН: Ізраїль блокує постачання палива, необхідного для перекачування води до північної частини Гази
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.