Число загиблих у секторі Газа зросло до 8 тис. 796 осіб

Кількість загиблих у секторі Газа, який вже 26 днів зазнає інтенсивних ізраїльських бомбардувань, збільшилася на 271 особу і склала 8 796 осіб. 

Представник міністерства охорони здоров'я Гази Ашраф аль-Кудра на прес-конференції, що відбулася перед лікарнею Шифа, повідомив про ізраїльські атаки. Кудра повідомив, що кількість загиблих внаслідок ізраїльських атак у Газі з 7 жовтня зросла до 8796 осіб. Серед них 3648 дітей та 2290 жінок. 

За його словами, кількість поранених становить 22 тис. 219 осіб, інтенсивні бомбардування сектору Газа продовжуються, з початку атак під завалами опинилися 2 тис. 30 осіб. 

Він заявив, що в результаті ізраїльських атак загинули 132 медичні працівники, а 25 машин швидкої допомоги, що стали об'єктом атаки, стали непридатними. Вказавши на те, що Ізраїль навмисно завдав удару по 58 медичних закладах, Кудра поділився інформацією про те, що 16 лікарень і 32 центри первинної медико-санітарної допомоги вийшли з ладу через атаки та виснаження запасів палива. 

Чиновник попередив, що найближчим часом через відсутність палива лікарні Шифа та Індонезії в Газі можуть припинити свою діяльність. Кудра закликав дружні країни та міжнародні організації терміново втрутитися у ситуацію та забезпечити паливом лікарні Гази до кінця сьогоднішнього дня. В іншому випадку припинять роботу основні генератори лікарень Шифа та Індонезії. 

Кудра привітав зусилля Єгипту з переведення великої кількості поранених у шпиталі своєї країни. Представник міністерства додав, що поранені, які перебувають у критичному стані, також мають бути перевезені.

Share post:
Read also
Дипломатія
Йорданія відкликала посла з Ізраїлю
Різне
Бельгійські профспілки закликали не постачати зброю Ізраїлю
Політика
Ердоган: Туреччина не змириться із вбивством мирних жителів Гази
Main news
Europe
Russia Violates the Geneva Conventions. Executions and Torture of Ukrainian Prisoners of War
Ukraine
MAIN POSITIONS OF INFORMATION RESPONSE EXPLAINING COMPLEX THINGS IN SIMPLE WORDS
Ukraine
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Finnish businesses to join Ukraine’s reconstruction efforts
Look for us on Facebook
Look for us on Twitter

© Ukraine in Arabic, 2018. All Rights Reserved.